søndag 10. november 2013

StopShop 2013


StopShop året mitt er snart over og jeg må innrømme at jeg ikke har vært helt tro mot prosjektet. Jeg har i det siste handlet noen nødvendige (og noen mindre nødvendige) plagg. Prosjektet er likevel ingen fiasko i mine øyne. Jeg har virkelig fått kjenne på det å være kreativ ved å bytte, låne og lage klær selv. Det har vært et utviklingsår der jeg har brukt det jeg har, fått en helt ny bevissthet rundt hva som finnes i klesskapet (og andre steder) og bedre økonomi. Hva jeg har lyst på og hva jeg trenger samsvarer ikke alltid og det er noe jeg må spørre meg selv om når jeg står i butikken. Hvis jeg ikke absolutt trenger det så må det være en god grunn for å kjøpe det. Helst skal jeg lage det selv om jeg har tid og kunnskap til det samt forsøke å finne materialer som ikke er miljøverstinger.

Selvlaget jakke av et ullpledd
Bærekraftig utvikling er noe jeg er opptatt av og prøver å leve etter. Vi kaster enorme mengder klær og kjøper nye dersom det er et lite hull eller noe ikke er på moten lenger. Flaks er det at gjenbruk er trendy og at mange er flinke til å gi bort til loppis og Fretex. Selge ting på markeder kan man også, det er mange som velger å rydde i skuffer og skap og selge for en billig penge. 

Så, planen videre er å gjøre gjennomtenkte og behovsprøvde kvalitetskjøp så langt det lar seg gjøre. Jeg vil frendeles forsøke å finne det jeg trenger gjennom byttefester, loppis, Fretex og lage ting selv. Det handler om måtehold - 2014 bring it on! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar